PRINCE2® blir mer agilt! Vi välkomnar den nya PRINCE2® Agile

Den senaste uppdatering från AXELOS – den första stora produktutvecklingen inom ämnet projekt-, program- och portföljhantering (PPM)- kommer att försöka blanda det bästa av två världar, PRINCE2 och agila metoder i ”PRINCE2 agile” riktlinjer för bästa praxis metoder.

puzzle2

PRINCE2 Agile lanseras under Q1/Q2 2015 och är redan under utveckling med agila guru Keith Richards från agileKRC som huvudförfattare. Förutom att tala direkt till andra agila gurus globalt under forskningsprocessen, kommer Keith att arbeta tillsammans den nominerade mentorn Larry Cooper från BSSNexus Global Inc. i Nordamerika för att få hans regionala perspektiv.

Syftet är att ge ytterligare information för organisationer och individer som redan använder PRINCE2 i agila miljöer. Guiden hjälper erfarna PRINCE2 tillämpare att skräddarsy hanteringsfunktioner för agil utveckling samtidigt hjälpa agila tillämpare förstå PRINCE2s krav på företagsstyrningen.

Frances Scarff, Product Development Director på AXELOS sa: ”Vi tror begreppen i PRINCE2 och Agile kompletterar och stöder varandra och bör vara en del av färdigheternas verktygslådan för profesionella med ansvar för både projektledning och agila leveranser.”

Vi kommer att uppdatera den här sidan under projektets gång.