Better Business Cases Foundation - eLearning (inklusive examination)

7.500,00 SEK

 • 10 hours
eLearning

Förbättra avkastningen på investeringen med ett omfattande affärsargument Att skapa effektiva affärsargument och investeringsförslag är avgörande för att säkra finansiering och ledningens stöd. Det är viktigt att individer ges möjlighet att utveckla sin förmåga att skapa, granska och anpassa effektiva affärsargument. Organisationer som antar detta beprövade tillvägagångssätt kan förvänta sig minskade onödiga utgifter och en förbättrad beslutsprocess, medan projektteam har större chans att säkra nödvändig finansiering och stöd för förändringsinitiativ. Många projekt startar med ett optimistiskt affärsargument som ofta är dåligt formulerat. Detta leder till att organisationer spenderar pengar som kanske inte ger dem den avkastning de förväntar sig eller önskar. Numera ligger fokus alltmer på att visa värde för pengarna. Vår fullt ackrediterade e-lärande grundkurs i Better Business Cases ger dig möjlighet att lära dig i din egen takt, hemma eller på språng. Syftet med grundkursen är att bekräfta att du har tillräcklig kunskap och förståelse för vägledningen för att kunna arbeta effektivt med, eller som medlem av, ett team för att utveckla ett affärsargument med hjälp av Five Case Model.

Kurstidslinje

Hero
 1. Introduktion och översikt

  Lektion 01

 2. Strategiskt områdesfall

  Lektion 02

 3. Affärsfallsöversikt – Del 1

  Lektion 03

 4. Affärsfallsöversikt – Del 2

  Lektion 02

 5. Examsimulator

  Lektion 06

Lärandemål

Vid slutet av denna eLearning-kurs för Better Business Case Foundation kommer du att förstå:

Femfaktormodellen

Filosofin och den bakomliggande logiken hos Femfallsmodellen

Affärsfall

De olika typerna av affärsfall, deras syfte, vem som är ansvarig för dem och när de krävs i utvecklingen av ett kostnadsförslag

Utveckling av affärsfall

Utvecklingen av affärsfallet i förhållande till andra erkända och rekommenderade bästa praxis för program- och projektledning

Nyckelfunktioner

Tillgång

12 månaders onlineåtkomst till vår ackrediterade grundkurs i Better Business Cases.

Stöd

Fullt stöd från lärare.

Examsimulator

BBC Foundations provsimulator.

Examen

BBC Foundations ONLINE-examen: Giltig i 12 månader från köpdatumet.

Hero

Better Business Cases Foundation - eLearning

Vi garanterar att du kommer att få all nödvändig expertis och stöd under utbildningen för att erhålla din certifiering. Det är vårt löfte!

Målgrupp:

Kursen är relevant för de som ansvarar för att utveckla och framställa kostnadsförslag eller deras bedömning och godkännande; särskilt:

 • Senioransvariga ägare (SROs), programdirektörer, EPMO/PMO-ledare och projektledare, ansvariga för framgångsrik utveckling av affärsfall samt leverans av program och projekt;
 • Direktörer för finans, upphandling och planering, ansvariga för planering och prioritering av utgiftsförslag och för att leverera samhällsnytta;
 • Medlemmar i godkännande- och ledningsorgan med ansvar för att granska eller godkänna förslag till utgifter

Provformat:

Gör ditt prov när du är redo, när du har tid, och var du än är.

Provet kommer att genomföras online vilket ger dig möjligheten att skriva provet hemifrån eller från kontoret. Det vi kräver är en dator med internetanslutning för provet samt en webbkamera (ProctorU). Provet ingår i detta eLearning-paket. Mycket flexibelt!

Provformat:

 • Flervals
 • 50 frågor per prov
 • 25 poäng krävs för att bli godkänd (av 50 möjliga) godkänd gräns - 50%
 • 40 minuters varaktighet
 • Stängd bok

Lägg till 'take2' omtentamensalternativet till ditt provbevis!

AVC ger dig möjlighet att göra om tentamen om du inte klarar det första försöket, för endast 60 €/ 600 kr. Du har upp till 6 månader från det första försöket att göra om din tentamen.

Behöver du en företagslösning eller integration av LMS?

Hittade du inte kursen eller programmet som skulle passa för ditt företag? Behöver du LMS-integration? Skriv till oss! Vi löser det!

;