TOGAF® Enterprise Architecture Foundation - eLearning (Inkluderar examination)

8.500,00 SEK

 • 14 hours
eLearning

TOGAF Enterprise Architecture Foundation-certifieringen bekräftar att en person har grundläggande kunskap och förståelse för företagsarkitektur genom att använda TOGAF-metodiken, vilket gör dem kapabla att delta i ett arkitekturprojekt eller arbeta med dess resultat. TOGAF Enterprise Architecture Foundation är baserad på TOGAF-standarden, 10:e upplagan.

Varför TOGAF®?

VARFÖR VÄLJA TOGAF®-STANDARDEN?

Oavsett vad din företagsarkitekturpraxis fokuserar på - vare sig det är att stödja strategi, portfölj, projekt eller leverans av lösningar, eller om du inleder en digital transformation eller förenkling av äldre system - är TOGAF-standarden universellt tillämplig. Dess grundläggande innehåll och uppsättning av riktlinjer erbjuder tidlösa, oföränderliga koncept och väletablerade bästa praxis.

TOGAF-standarden, i sin 10:e upplaga, förbättrar de tidigare versionerna genom att erbjuda arkitekturpraktiker fler resurser för att underlätta antagandet av bästa praxis. Denna senaste version innehåller de mest stabila, skalbara och effektiva metoderna som finns tillgängliga idag.

VAD ÄR DE VIKTIGASTE FÖRDELARNA MED TOGAF®-STANDARDEN?

TOGAF-standarden erbjuder en omfattande och sammanlänkad översikt över en organisations landskap, vilket underlättar strategiskt beslutsfattande och implementering av bästa praxis inom affärs- och teknologitrender.

Denna standard erbjuder ett flexibelt, skalbart ramverk som kan anpassas till olika användningsfall och arkitekturstilar, vilket låter organisationer följa transformationsinitiativ som bäst passar deras behov.

TOGAF-standarden inkluderar också en referensmodell för arkitekturvyer, leveranser och ett repository för företagsarkitektur, samt TOGAF ADM och styrningsramverk, som stöder praxis på ett automatiserat sätt.

Som den mest spridda EA-standarden är TOGAF-standarden lämplig för företag av alla storlekar och branscher, och ger EA-team beprövade standarder och bästa praxis för att effektivt strukturera och anpassa sina EA-insatser.

Kursplan

Hero
 1. Principer

  Lektion 01

  - Principerna för företagsarkitektur och TOGAF-standarden

  - Den essentiella terminologin i TOGAF-standarden

 2. ADM

  Lektion 02

  - Metoden för arkitekturutveckling (ADM) cykel och målen för dess faser, inklusive anpassning och avgränsning av ADM för specifika syften

  - De olika teknikerna som är tillgängliga för att underlätta användningen av ADM

  - Användning av ADM, inklusive metoder som iteration, uppdelning, och implementering i en digital verksamhet

 3. Styrning

  Lektion 03

  - Hur arkitekturstyrning bidrar till utvecklingen av arkitekturen

  - Innehåll relaterat till arkitektur, som omfattar leveranserna som skapats under genomförandet av ADM.

Lärandeutfall

Lärandemålen på denna nivå betonar att förvärva kunskap och förståelse. Individer som uppnår certifiering kommer att ha följande färdigheter:

TOGAF-konseptet

Ett gemensamt språk med TOGAF-utövare

TOGAF-metodik

En grundläggande förståelse för TOGAF-metodiken för företagsarkitektur, inklusive agil leverans och implementering av den i ett digitalt företag

Certifiering

Den nödvändiga kvalifikationen för att eftersträva TOGAF® Enterprise Architecture Practitioner-certifieringen.

Nyckelfunktioner

Tillgång

120 dagars tillgång till plattformen

Lektioner

7 lektioner (4,5 timmar med videor)

Material

The Open Group officiella TOGAF® kursbok (Engelsk version, PDF). Uppsättning av utbildningsmaterial: TOGAF EA ackrediterad träningskurs distributionsmaterial, arbetsbok och exempel på examinationstester (PDF).

Övning

1 Övningstest

Examen

Examen ingår i denna kurs

Hero

TOGAF Foundation

Mer information om TOGAF®

TOGAF är en mycket använd standard för utveckling av företagsarkitektur (EA). Den erbjuder ett omfattande tillvägagångssätt för design, planering, genomförande och förvaltning av en företagsarkitektur.

TOGAF-standarden används av kommersiella företag i alla storlekar, såväl som av offentliga myndigheter, icke-statliga organisationer och försvarsorgan.

Med betydligt utökad vägledning och rådgivning möjliggör det organisationer att verka effektivt och effektivt över en rad användningsområden, inklusive smidiga företag och digital transformation.

Certifieringsexamen

 • Examinationsnamn: TOGAF® Enterprise Architecture Del 1 Prov
 • Kvalifikation vid godkänd tentamen: TOGAF Enterprise Architecture Foundation (och delvis kredit mot TOGAF Enterprise Architecture Practitioner-kvalifikationen)
 • Examinationsspråk: Svenska
 • Format: 40 flervalsfrågor
 • Examinationsgenomförande: på plats i Pearson Vue-testcenter eller online via OnVue Proctoring
 • Tillgång: Kandidater kommer att få en tentamenskupong efter att ha slutfört TOGAF® EA-kursen - Grundläggande
 • Antal frågor: 40 frågor
 • Godkänd gräns: 60% (24 eller fler frågor av maximalt 40)
 • Varaktighet: 1 timme (60 minuter)
 • Regler för nytt prov: Om du underkänns på testet måste du vänta en månad innan du kan försöka igen

Vem bör anmäla sig till detta program?

De som behöver få en grundläggande förståelse för en väl etablerad metod för företagsarkitektur, inklusive yrkesverksamma som är anställda i eller önskar att arbeta för en organisation som använder TOGAF-standarden, samt personer som vill börja sin inlärning av TOGAF-metodiken. Detta inkluderar även de som önskar att successivt uppnå TOGAF® Enterprise Architecture Practitioner-certifieringen, eller andra certifieringar och kvalifikationer som erbjuds av The Open Group, som kräver denna certifiering som ett förkunskapskrav.

IT-arkitekter

Data-/ mjukvaru-/ lösning-/ systemarkitekter

Lösningar-/ infrastrukturarkitekter

Senior-/ driftschefer

Produktchefer

Starta kursen nu

Behöver du en företagslösning eller integration av LMS?

Hittade du inte kursen eller programmet som skulle passa för ditt företag? Behöver du LMS-integration? Skriv till oss! Vi löser det!

;